Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde bir sürücü, kullandığı panelvan araçla virajı alamayarak kaldırıma çıktı. Olay sırasında, alkolmetreyi üflemeyi reddeden sürücü, polislere karşı ‘yapamazsınız' şeklinde bir karşılık verdi. Bu sürücünün daha önce ‘alkollü araç kullanmak' suçundan ehliyetine el konulduğu öğrenildi.
Polis ekipleri, sürücüye trafiğin ilgili maddeleri çerçevesinde 350 bin TL idari para cezası uyguladı. Olay, araç kullanımında alkolün etkisinin tehlikelerini bir kez daha gündeme getirdi. Sürücünün bu tutumu, alkol kontrolü sırasında yaşanan gerginlikleri de gözler önüne serdi.
Kayseri'de son dönemde alkol testini reddeden sürücülere karşı uygulanan cezaların arttığı belirtiliyor. Bu tür olaylar, hem sürücülerin hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliğini tehdit eden unsurlar arasında yer alıyor.


Yorumlar 0
Yorum Yap
Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!